"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

szeptember 26, 2006

GT a másik szemszögből

Hát, bizony egyre valószínűbbnek tűnik, hogy BELEVÁGUNK. A tervek szerint repülőgépünk október 12-én hajnalban száll fel Ferihegyről, Milánói átszállással Bombay felé...

Pedig mikor tavaly nyáron Moncs és Labanc először állt elő az egy éves föld körüli túra gondolatával, az bizony eléggé hihetetlennek tűnt. Ennek ellenére, no meg nyilvánvalóan Moncs angyali mosolyának és ördögi tervének köszönhetően (mely alapján csak jónéhány kupica tequila belénk "erőltetése" után vontak Minket kérdőre, hogy Velük tartunk-e) rögtön igent mondtunk. Hát ki tudna ellenállni egy egy éves nyaralás ígéretének??

Másnap, és az azt követő hetekben jutott csak eszünkbe, hogy jajj, de hiszen most fizettük be az új lakásunk első részletét! Miből, s mikor fizetjük ki a maradékot? Még el sincs adva a régi lakásunk! Fel kell adni eddigi, biztonságosnak vélt, kényelmes kis életünket! És szembesíteni kell tervünkkel a szülőket! stb...

Aztán persze, mint a mesében, minden szépen, gördülékenyen megoldódott, s jelenlegi legsúlyosabb problémáink ezek, s hasonlóak: Indiában hány hindu templomot nézzünk meg? Thaiföld déli részét bevállaljuk overland, vagy repüljünk át felette? Indonéziában vajon lesz elég pénzünk arra, hogy a hírhedt-híres Toraja Földre is eljussunk?
Irigylem magunkat.

Nincsenek megjegyzések: