"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

május 14, 2007

Alternativ Tabortuz 2.

Rockhamptonban megváltunk a minket galádul cserbenhagyó autónktól, bezsúfolódtunk Labiék kocsijába és irány Hervey Bay. Útközben tanui lehettünk Labanc alternatív tábortűzgyújtási műsorának. Kigyulladt a benzinfőzője és az egész ketyere méteres lángokat okádott, persze nem csak ott, ahol égnie kellett volna hanem a kis benzintartályocska orrán-száján… Labi remegő kézzel locsolta a szerkezetet, Moncs balról, a háttérből kiáltozott, hogy „Ákos! Ákos!”, Macska jobbról, szintén a háttérből „a gázpalackunk! Felrobbanhat! Labi a gázpalackunk” én a túloldalon toporogtam és drukkoltam, nehogy tényleg a levegőbe repüljön Labanc, a pad, az ebéd, a benzinfőző és a gázfőző… Aztán végre Macska, bár tenni nem tudott semmit, legalább egy jó ötlettel állt elő: „dobd el az egészet az asztalról!” kiáltotta. Labanc így is tett, és immáron a földön lángoló benzintartályt locsolta. Mire elfogyott a 15 liter víz a palackjából, már kezébe is adtam az újabb 15 litert. A lángok csak nem akartak enyhülni. Ekkor Moncs éles szemével felfedezte hogy egy hatalmas víztartály mellett állunk. Kinyitotta a csapot, Labi alátartotta a lángoló benzines palackot és a lángok végre kihunytak! Az egész jelenet legalább 5 percig tartott. Mikor végre vége lett, mind a négyen remegő kezekkel és lábakkal roskadtunk a víztől tocsogó padra. Rég ijedtünk meg ennyire!

Estére megérkeztünk Hervey Bay-be, letáboroztunk egy kempingben koccintottunk sikeres életben maradásunkra, az autó eladásra, arra, hogy ismét a tengerparton nyaralunk, stb….

1 megjegyzés:

Unknown írta...

En ugy ereztem, hogy az egesz kb. fel percig tartott, de ott tuzkozelben biztos maskent telt az ido ;) Mindenesetre mindannyian jol besz@rtunk. :DD