"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

szeptember 23, 2007

Miért éppen Kolumbia?

Kolumbia Kuba helyett került bele a kalapba. Rettentően kíváncsiak voltunk Kubára is, úgy terveztük, hogy utolsó országként ez lesz a körutazásunk megkoronázása. De a helyzet az, hogy Kuba drága. Talán karibi mércével merve nem annyira, de Dél-Amerika után mindenképpen. És talán akkor sem annyira, ha az ember fizetett szabadság keretében látogat el ide 2-3 hétre. De egy 1 éve tartó, láblógatós, „csak költekezek, nem keresek” időszak végén bizony gyilkos támadás lett volna ez az amúgy is rohamosan karcsúsodó pénztárcánk ellen. Szóval Kubát fájó szívvel offoltuk. Mar csak azt kellett eldönteni, hogy mi legyen helyette.

Akar haza is mehettünk volna előbb, vagy akár bele is tolhattuk volna az így felszabadult több, mint két hetet a többi országba – de végül mást gondoltunk. Ha Argentína déli csücskétől egyszer már felcsorogunk egészen Peru északi pereméig, miért ne csoroghatnánk tovább? És itt jött a képbe Kolumbia. Ez a titokzatos, a nemzetközi turizmus elől az utóbbi időkig rejtett Karib térségi szeglet, amiről - igen csak rossz híre ellenére - csodálatos módon minden ott járt utazó csak szuperlatívuszokban bír nyilatkozni. Hamar (már ausztráliai tartózkodásunk alatt) szöget ütött a fejünkbe a gondolat, hogy minden rossz érzésünk ellenére, engedünk az egyre növekvő kíváncsiságunknak es felutazunk Dél-Amerika északi csücskéig. Alapos utána olvasás, még alaposabb körbekérdezés és már semmi sem állhatott Kolumbia es közénk. Talán csak Ecuador. De édes akadály volt ez. Amikor eljött az ideje, örömmel láttunk hozzá annak leküzdéséhez is! :)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Labi!

Qrvajók a képeid a Chili újságban!
Mintha hivatásos fotós csinálta volna.

Gratulálok.

Névtelen írta...

Hallottátok, hogy olyan jégzivatar volt Bogotában, hogy másfél méter magas jég fedte a város egyes részeit?
http://index.hu/gal/?dir=0711/bulvar/jegvihar/

Unknown írta...

Őrület! Lassan átnevezzük a blogot Utánunk a vízözön címűre! Legutóbb már 2 napja esett, amikor elhagytuk Villahermosát, itt Mexikóban, utána nem sokkal már másfél méteres víz borította a várost... http://www.abcnews.go.com/International/wireStory?id=3824087

Unknown írta...

Köszönöm! Ha hazaérünk, megnézem, mit csináltam, tegyetek el egy újságot!