"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

augusztus 30, 2007

Lima

Limában a Hotel Españában laktunk, ami olyan, mint egy múzeum. Tágas helységek, magas mennyezet, festmények és szobrok mindenütt! Az épület olyan régi, hogy az áramot csak a csillárig vezették el a plafonon, a falakat nem bántották, így a szobákban egyáltalán nincs konnektor.

A hotelünk az óvárosban volt, a főtér és a közvetlen környéke elég szép, gyönyörűek a régi koloniális épületek zárt faerkélyei. Ez amúgy tényleg elég kicsi szelete ennek a nagy és csúnya városnak. Kaptunk egy térképet, amin a folyópartot kisatírozták, hogy oda ne menjünk. Valaki mesélte, hogy amikor egy rendőr meglátott egy turistát kóborolni a folyó másik oldalán, átment érte hogy visszakísérje. Amikor a srác mondta neki, hogy csak kaját venni ment át, inkább megvárta őt a bolt előtt, nehogy ez idő alatt is baja essék. :)

A várost nem találtuk olyan borzasztónak, mint a híre, nekem a Plaza de Armas kifejezetten tetszett! A Miraflores nevű gazdag, trendi városrészben megnéztük életem legcsúnyább strandját, amit a kifejezetten pocsék időjárás csak tovább rontott. Moncs szerint volt neki hangulata, még ha egy kicsit bizarr is! A felhők és az eső ebben az évszakban itt normálisnak számítanak, a helyiek szemmel láthatóan jól érezték magukat. :)

Elmentünk a Nemzeti Múzeumba is (Museo de la Nación), ami kívülről az egyik legcsúnyább épület, amit valaha láttunk. De ami belül van, azért igazán megéri odamenni: a valaha az ország területén élt megszámlálhatatlan kultúra mindegyikét bemutatják, a háromemeletnyi labirintusban ezernyi műtárgyat csodálhatsz a vitrinek mögött. Ha valaki úgy gondolja, a köcsögök unalmasak, érdemes ezeket megnézni! :))

Klikk: Lima Képtár Térkép
Hotel España Képtár
Museo de la Nación Képtár

Nincsenek megjegyzések: