"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

január 27, 2007

Mui Ne

Mui nei tartozkodasunk utolso napjara nem terveztunk kulonosebb programot. A busz du. egy korul indult, es mas felnapos program nem leven, tokeletes idotoltesnek tunt a helyi Tunderforras (Fairy Spring) felkeresese.

Az elozo napokban bejartuk ezt a kis udulovarost, es eljutottunk a kornyek nagyobb nevezetessegeihez is: a szomszedos halaszfaluba, a kozeli feher es voros homokdunekhez (ket aprocska sivatag a kornyezo vetemenyesek es erdok koze szorulva), es egy kis kanyonhoz, amit a szaraz evszakban nem is letezo kis patak vajt bele a voros homokko sziklakba.

A Tunderforras nevu kis patak most a szaraz evszakban is a meder teljes szelessegeben folydogalt. A LP szerint a torkolattol a forrasig felsetalni egy kellemes felnapos tura, de erdemes helyi vezetot fogadni. Itt nem lehet eltevedni, csak a medret kell kovetni, nem fogunk guide-dal veszodni - dontottuk el meg elozo nap. A torkolat kozeleben 6-8 kisebb-nagyobb fiucska ucsorgott. Ahogy elhaladtunk mellettuk felfele, valami olyasmit mondogattak, hogy ne itt, hanem a vizen menjunk! Az az ut, amin megyunk, mindjart veget er! "Persze, persze" - hagytuk rajuk, es haladtunk tovabb renduletlenul. Moncs meg oda is szolt, hogy csak setalgtunk, koszonjuk!

25 meter utan valoban veget ert az ut. "Aha, biztos a masik oldalon megy az osveny!" - okoskodtunk. Visszasetaltunk a torkolathoz, hogy a hidon atkerulve a masik oldalon folytathassuk az utunkat. A gyerekek csak eroskodtek, hogy ne a masik parton, hanem a vizben menjunk. "A vizben?" Nem ertettuk. Minek? Nem mely, mutatta meg az egyikuk, es beleugrott a vorosen folydogalo zavaros vizbe. Es tenyleg, a patak vize, amit mi minimum husz centi melynek tippeltunk, alig volt egy-ket centi mely. Erre van az osveny? Vonakodva vettuk le a szandalokat es kovettuk a sracot a vizbe. Meglepetesunkre puha homokagy es simogatoan meleg viz fogadott.

Elindultunk a tiz-egynehany eves srac mogott, aki melle egy oteves kisfiu is szegodott. Megmutatja a masik parton indulo osvenyt - gondoltam. De aztan csak nem akarodzott kimenni a partra! Amikor aztan hasonlo csoport jott szemben a vizben gazolva, mar tudtuk, a meder maga az osveny! Meg azt is, hogy akaratunkon kivul nem hogy egy, de rogton ket vezetonk is lett. De ezert egyaltalan nem haragudtunk, a kisfiu olyan lelkesen mutogatta latnivalokat, hogy meg kellett zabalni!

A patak melyre vagta magat a voros es feher homokko retegek koze, latvanyos kanyont alakitva ki, nem tudtam eltenni a fenykepezogepet, mert minden fordulo utan valamilyen szep sziklakepzodmeny jott szembe. Kb. egy ora alatt ertunk el a vizeseshez, ahol megfurodtem. Innen mar nem mentunk tovabb a forrasig, mert a viz mar csak egyszeru patakkent csendesen csordogalt a fak kozott. Inkabb visszasetaltunk ugyanazon az "uton" egeszen a torkolatig, vagyis a vegen mar a tengerben setalgattunk. Tokeletes delelott volt! :))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok! Hogy bírjátok? Csak mert nekem az egy hónapos utaknál is vannak gyengébb pillanataim, amikor inkább otthon lennék, vagy legalább a reptéren. Aztán persze nagyon sajnál az ember otthagyni egy országot, de jó hazatérni is.

Norbi

Névtelen írta...

Sziasztok

Megírhatnátok,
hogy mi tetszett eddig a legjobban, mi legkevésbé.
Hol éreztétek magatokat legjobban, hol legkevésbé.
Hol tudnátok akár le is élni az életeteket az eddigi helyek közül.

Aztán, ha valamelyikben változás van, valami elviszi a prímet, vagy ultragáz azt is.

Pusza

Norbi

Névtelen írta...

Ez igen Labi, az ilyen leirásokat szertjük és nem a tárgyilagos LP ollózásokat.
Mi is megvagyunk, épp a korházból léptem le haza, mert a doki nem akarta hogy az ötnapos szteroid kúráról csak ugy rohangáljak, de azért kaland az élet, lehet hogy ugy beindulok, hogy meg sem állok Kanbodzsáig.

Macska írta...

Ohh vegre!!
Vartuk mar boffeneseteket!!!:)
Norbi!
Azokban a napokban, mikor nagyon tele vagy, kell a csukott ful es szem, csakhat konnyen lemaradhatsz ekozben jo helyekrol, mint en legutobb egy kamboi falulatogatasrol.
Hogy kinek mi jott be legjobban, az eleg szubjektiv. Es ezt tenyleg jo lenne mindenkinek megfogalmazni.
Zsoti!!
A legjobbakat, Oreg!
Azt hiszem, kicsit mindenki belefaradt a targyilagos irasokba, mi is :))
Johetnenek az SZQ anyagok, de ez csak SZM-be(szigoruan maganba):))
SZQ
Macska