"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

február 24, 2007

Jelentem, nem robbantottak fel!

Minden nagyobb durranas nelkul :), szerencsesen megerkeztunk Malajziaba. Kiss pukkanas volt azert, amikor egy majd' negyzetmeteres gipszkarton almennyezet darab lezuhant a peronra, de az almos kedelyeket ez se nagyon borzolta fel.


Thaifold harom legdelebbi tartomanyaban (Yala, Narathiwat, Patthani) a PULO, egy
muszlim szeparatista szervezet 2002 ota fegyverrel is harcol a fuggetlen deli
muszlim allam megteremteseert: a fokent kormanyhivatalok elleni gyujtogatasok,
robbantasok, tamadasok, es a thai kormany kemenykezu valasza 2004 ota 440
embereletet kovetelt hasonlo aranyban mindket oldalrol. Sajnos 2005-ben az
eroszak tovabbterjedt az eszaki szomszed Songkhla tartomanyra is, amikor a
tartomany fovarosaban, Hat Yai-ban harom bomba robbant, ebbol az egyik a
repuloteren.

Mivel szerettuk volna meguszni a Malajziaba repulest, komoly fejtorest okozott az, hogyan is tudnank biztonsagosan Malajziaba jutni szarazfoldon vagy tengeren. Vegul hosszas utanaolvasas es tanakodas utan Hat Yaion at (a legkozelebbi atkelo) Padang Besar fele vettuk az iranyt, a kenyelmesebb vonatos atkelest valasztva. Ejjel f2-kor erkeztunk a vonatallomasra, de szerencsere az ejjeliorok beengedtek, igy mindenkinek jutott egy szep nagy, kenyelmetlen pad, egy jol orzott palyaudvar kellos kozepen. A dolog egyetlen szepseghibaja az volt, hogy az orok tevet neztek es teljes hangeron radiot hallgattak egyszerre, es ha ez meg nem lett volna eleg, szerettek a slagereket a radiot is tuluvoltve enekelni... Eddig megusztuk a szornyu karaokebuszokat, ahol a mikrofon korbe-korbe jar az utasok kozott, de utoljar megkaptuk, mikent is jarhattunk volna! ;)

DSC02352


Reggel a fokozott rendori jelenlet eszunkbe juttatta, hol is vagyunk. Meg az, hogy nem volt szemeteskuka a palyaudvaron, es hogy minden gazdatlan csomagot rogton megvizsgaltak es eltavolitottak a peronrol. De vegul az emlitett robajon kivul semmi emlitesre melto nem tortent, fel 8-kor felszalltunk a kesve erkezo vonatunkra.

DSC02356

Nincsenek megjegyzések: