"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

június 11, 2007

Itt a tél

A kitűnő időben megejtett gleccsersétánkon, és a javuló időt jósló időjárás-előrejelzésen felbátorodva megvettük a buszjegyünket a nemzeti park északi részébe, El Chaltenba, hogy a következő két napban bejárjuk a környék leglátványosabb túraútvonalait.

Hát nem így lett. Már hóesésben indultunk el, ami azután nem enyhült egész úton. A 10 centi hóban a busz lassan csúszkált, sőt a cél előtt nem sokkal, egy meredek emelkedő aljára visszacsúszva még a hóláncokat is fel kellett ügyeskednie a sofőrünknek!

Kb. másfél órás késéssel, öt óra alatt értünk El Chaltenba. Itt mar vagy 20 centi hó fogadott, és bár már nem esett, az idő itt sem nézett ki jónak. Nem örültünk ennek, szakadó hóesésben, húsz-ötven méteres látótávolságban nem sok értelme van túrázni. Tanácstalanul kérdezősködtünk, de senki sem tudott biztatót mondani az idővel kapcsolatban. A kegyelemdöfést végül a nemzeti park látogató-központjában adták meg. Itt megtudtuk ugyanis, hogy a hóesés miatt előrehozták a téli időszakot, és pont aznap reggel zárták le a park minden ösvényét. Nem volt miért maradni ezután, így visszaszálltunk a délutáni buszra, és visszazötyögtünk El Calafateba.

Nincsenek megjegyzések: