"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

december 09, 2006

Shan hegyei kozt

A kinai busz nehezen kapaszkodik fel a katyuktol szabdalt, meredek szerpentinen az 1300 meteres magassagba. Az utasok megadoan nyelik az ablakokon bedolo port, varva, hogy a celban nagyot szippanthassanak a friss hegyi levegobol. Az ut 11. orajaban a jegyszedo vegre nekunk int, a kovetkezo megallo a mienk: megerkeztunk Kalaw-ba, a hegyvideki Shan tartomany fovarosaba.

Meg kovalygok a sok kanyartol, es gyenge vagyok a hajnal ota tarto eros hasmenestol, igy szallaskereseskor elozekenyen :) elore engedem a tobbieket, amig en a csomagokra vigyazok. Tolvajoktol nem kell tartani persze - a mynmari embereknel nehezen talalnal becsuletesebbet - egyszeruen csak jol esik a hatizsakokra borulva eltoltott nehany perc piheno.

A keservesen lassu kozlekedestol eltekintve Myanmar minden szempontbol kellemes meglepetes lett. A varakozasunkkal ellentetben mindent lehet kapni, sot a valasztek neha a thaifoldit is lekorozi! Feltunk, hogy nem ertenek majd minket, de valamennyire mindenki beszel angolul, vagy ha nem, hat a szomszedja fordit neki. Most mar az altalanos iskolaban is kotelezo nyelv az angol - masodikkent a hivatalos burmai mellett.

Myanmar romlatlansagat legkonnyebben az embereken latod. Az europai szemmel is kifejezetten szep arcvonasaik, a kedves, nyilt, oszinte mosolyuk a monostorok elso torvenyet tukrozik: legy jo teljes szivedbol!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!
Boldog Karacsonyt nektek!!!!
Berta Nora vagyok. Moncsi es Akos ismernek:)

vegigolvastam az eddigi bejegyeseket, es nagyon tetszettek. Meg persze a helyek is, ahol eppen jartok. a legutolso bejegyzes is mar kb egy hetes. Mi van veletek?
Ahogy elkepzelem, hogy eppen most nektek milyen melegetek lehet, mi meg itt vacogunk a hideben Budapesten:) Ja es persze nulla hoval...........
De mivel szabin vagyok, ezert legalabb ilyesmiket olvasgathatok, mint amiket ti irtok:)
pusz, Nora