"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

december 27, 2006

Eloszilveszter

Hogy vagy, nem faj a fejed? -kerdezi tolem szilveszter napjanak reggelen mosolyogva egy 50 ev koruli no, ahogy kicsivel ebredes utan fellepek az ettermunk teraszara.

Csak egy kicsit -valaszolom ertetlen arccal.

Igazabol cseppet sem faj es nincs is semmi bajom, de hogy nez az ki, ha nemmel valaszolok. O azonnal megismert engem, en csak tippelek, hogy tegnap o is ott lehetett az asztalunknal. A tobbiek hangosan nevetnek s meselik, hogy az idosodo par akkor hagyta ott a tarsasagot, mikor en elkezdtem baratkozosdibol simogatni a ferj kopasz fejet. Felenken nezek a novel szemben ulo ferfira. En nem emlekszem ra, o nem mosolyog vissza ram.

Megreggelizunk es elindulunk a faluba, hogy szendvicset csinaltassunk az utra. Veszek egy energiaitalt az egyik arusnal, majd hallom, hogy messzirol kiabalnak felenk.

-Hungary! Gyertek, gyertek!

-O meg honnan tudja, hogy magyarok vagyunk? -fordulok Zsuhoz.

-Ismer minket. Tegnap o volt az, akinek dorzsolgetted a combjat a tuznel.

-Atyam! - nezek vissza a koverke, vastag szemuveges, nyugdijas koru holgyre.

Lessutott szemmel, teljesen leizzadva indulok fele. Mosoly-mosoly, mintha mi sem tortent volna. Ugy latszik ez neki termeszetes... jo fej... a San Franciscoi holgy probalt beszervezni minket egy idegenvezetos kirandulasra, amire mi nemet mondtunk, aztan beultunk az etterembe, hogy kikerjuk a szokasos baguetteket a turankra.

ui: Ha igy baratkoztam eloszilveszterkor, mi lesz itt ma este?

2006.12.31 Moang Ngoi Neua

Nincsenek megjegyzések: