"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

július 02, 2007

A cipő

Ma reggelre virradóan ellopták a cipőmet egy Argentin buszon! Még ilyet!!! Más értékünk nem volt veszélyben, mert a kiszsákomat – Bolíviára készülve – már mindig az üléshez láncolom, de arra álmomban sem gondoltam volna, hogy a büdös Adidas csukám pont egy puccos buszon fog eltűnni Argentínában!

Az a kivételes helyzet állt elő, hogy nem volt tömve az éjszakai busz, így el tudtam foglalni egy szabad üléspárt aludni – a cipőimet csak bedobtam Moncs széke alá, hogy ne zavarjanak a helyezkedésben. Reggel, amikor a busz begördült Cordobába, derült ki, hogy nincsenek meg a lábravalóim: mezítláb rohangáltam az üres széksorok között, egyre halványuló reménnyel, hátha csak elkeveredtek valahol.

A személyzet, két fiatal srác, is értetlenül állt az eset előtt. Bár segíteni nem tudtak, szorgalmasan keresgéltek velünk együtt, majd mikor nyilvánvalóvá vált a lábbelitlenségem, azon aggódtak, van-e miben továbbmennem. Moncs előrehozta a zsákomat a csomagtérből, kihámoztam belőle a bakimat, aztán még mindig hitetlenül nevetgélve nekivágtunk a városnak a szállásunk irányába.



Még egy képem sincs a szerencsétlenről...

Nincsenek megjegyzések: