"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

július 01, 2007

Corrientes felé

Egy ilyen utazás során egy csomó érdekes emberrel, történettel találkozhatsz. Corrientes felé tartva már korábban felfigyeltünk egy középkorúakból álló német csoportra, akik velünk együtt utaztak a menetrendszerinti busszal. Az egyik átszálláskor aztán, a csomagok berakása közben az egyikük, egy kedves hölgy meg is szólított minket – magyarul! Elbeszélgettünk, nagyon tetszett neki, amit csinálunk, őszintén lelkesedett, és nem a zsebünkben turkált, ahogy már tapasztaltuk más honfitársainknál.

A buszon a csoport vezetője, egy ötvenes ősz hajú férfi beszélgetésbe elegyedett velünk - angolul. Megkérdeztük, hol tanult meg ilyen jól spanyolul. Csak konyhanyelv szinten beszél, mondta, komoly társalgáshoz ez nem elég. Sok-sok évvel ezelőtt Buenos Airesben dolgozott hét évig, de jórészt németek között mozgott, ezért nem tanult meg annyira spanyolul. - „Mit dolgozott?” - „Lelkészként szolgáltam…” :)

Valószínűleg a csoportra való tekintettel most whiskey-t (!) is felszolgáltak a buszon ebéd után, innentől még kellemesebben telt az út Corrientesig. :))

Nincsenek megjegyzések: