"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

október 15, 2006

Vonatut Agraba

Hat igen, ez kemeny volt! A 21 oras (ami vegul 22,5 lett), kb. 1200 km-es vonatutat egy masodosztalyu halokocsiban probaltuk atveszelni. Nekunk, kulfoldieknek elore kiadtak a jegyet, rajta az ulesszamunkkal, mig masok a a vonat indulasa elott a peronon kiakasztott papirokon - mint a diakok a foyoson a vizsgak eredmenyet - keresgeltek a nevuket, mellette az itelettel.

A hat ferohelyes "sleeper" olyasmi, mint otthon a masodosztalyu fulkes vonatkocsik, azzal a kulonbseggel, hogy itt nincsenek a fulkek fallal lezarva, es a folyoso masik oldalan is van egy egymassal szembeforditott ulespar, mint otthon a 7-es buszon. Az egesz attol lesz halokocsi, hogy az also ulessor mar maga egy priccs, annak a hattamlajat felhajtva alakul ki a kozepso ulessor. A felso priccs nem mozgathato. A folyoso masik oldalan a dupla ulesekbol ketszintes emeletes agy hajtogathato. Ez csak a helyieknek jo, mert nagyon rovid, bar a hatos resz priccsei sem sokkal nagyobbak!

DSC_4143_m


A csomagokra vegig nagyon kell vigyazni, mert sok a megallo, folyamatos a mozgas, a ki-bejarkalas, kiabalo arusok, helykereso utasok teblabolnak egyfolytaban - konnyen laba kelhet a pakkoknak... A csajoke volt a ket felso agy, enyem a kozepso, Macse az alattam levo also. Este miutan a csomagjainkat ugy-ahogy az also priccs alatt lezartuk, az agyakat kinyitva probaltunk aludni. Nekem eleg nehezen ment, de aztan ejfel korul elajultam. Fel 2 fele felriadtam, leneztem, megvannak-e a csomagjaink, de nem lattam mast, csak testeket! A ket priccs kozott ket ember aludt a foldon a csomagjank koze szorulva. A szemben levo also priccsen egy mama aludt, de a labanal maradt annyi hely, hogy egy srac oda tudjon gombolyodni, heverni, a labat mar az en agyamon nyugtatva. A folyoson egy no epp akkor teritette le a kis kendojet, amin aludni keszult: ezzel el is fogyott minden szabad vizszintes felulet a kocsiban... :)))

Nincsenek megjegyzések: