"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

október 26, 2006

8-tol 9-ig Bundiban

Minden reggel maskepp kezdodik. A mai meglehetosen szokatlanul.
Epp Korosi Csoma labnyomait lattam kobe fagyva, mikor arra ebredek, hogy az aluteton majmok kormei kopognak. Indul az elet bundiban. Szep lassan kibujok halolepedom alol, amit mar rendesen atmelegitett a korankelo nap. Szunyogsatramat mindig labnal nyitom ki eloszor, mert ott az fellazul az ejszakai forgolodasomtol. Igy az itt nem olyan feszes, mint a fejresznel. Kozben Labi bujik elo a WC-bol, a lanyok mosolyogjak a majmok fenti tancat. Nem olyan messzirol kis harangok kolompolasat hallom, rituale kezdodik. A soforok mar javaban nyomjak a dudat, papagajok rikoltoznak, gerlek szerelmeskednek, valahol gyerek sir.

DSC_5344_c


A meg nedves papucsomba bujok s kimaszok a teraszra korbenezni. Majmok vesznek korul. A fekete arcuak csaladostul csapatba vergodve, neha feltunik egy-egy pavian. A mokusok odebb szorultak. Visszacsoszogok az oldaltaskamhoz es beleturok. A tegnap vasarolt csilik kozott kutatok s megtalalom a four square kisdobozat. Ket szal a kezembe, utana egy a Labi szajaba, egy az enyembe.
Kilenc az ora. Irok.
2006.10.26. Bundi

Nincsenek megjegyzések: