"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

október 18, 2006

Jaipurban

Nagy a nyusges es az izgalom. Diwali kezdodik, az egyik legnagyobb indiai unnep. Az esti cricket meccsen pedig meg kell verni az ausztralokat. Labak, kerekek, patak keverik az Old City porat, ami mar 300 eve lesoporhetetlen. Magasba nyulo palota kellett, hol a szello az ur, hova mar a por nem jut fel. Ez a Hawa Mahal.
Jaipur nem volt mindig rozsaszin. Ram Singh maharaja 1876-ban festette at a falakat a walesi herceg latogatasanak tiszteletere. Egyik ose Jai Singh csillagasz az ovaros kozepere epitette 1728-ban jatekszeret, az obszervatoriumot. Ot epult Indiaban, de ez a legnagyobb. Tizedmasodperc pontossagu.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Majd a krikettmeccs eredményéről számoljatok be, lécci

Névtelen írta...

nehéz elhinni, hogy rengeteg indiaival dolgozok együtt és sokan hozzák ugyanazt a bazári kofa mentalitást, mint amit ti is leirtok. amikor Párizsban voltam egy hetet és csak indiai vett körül megkaptam a kulturális sokkot, tisztelet a kivételnek, de kicsi majmok közt éreztem magam. ja és az ünnepeik, több van nekik mint a franciáknak akik arról híresek hogy kéthetente valami nemzeti ünnep miatt nem dolgoznak. így megy az én kis világkörüli utam idehaza, traveling without moving

Névtelen írta...

olyan furcsa ez a bloggolás, időbeli és térbeli távolságotokat karnyujtásnyira hozza. mintha bármikor felhivhatnálak hogy ugorjatok át este egy Carcassone partira, már bontom is a bort hozzá. Kitartás, már csak ötvenvalahány hét van hátra!