"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

október 17, 2006

Deluxe busz Jaipurba 2.

Azt hittuk, hogy Agraban lattuk eszak forgatagat: a mocskos utcakat, a szemetben turkalo szent teheneket es az ott guberalo erinthetetleneket, a folyton hompolygo, fulsuketitoen dudalo forgalmat.

Aztan a buszut megmutatta, hogy van meg az a nyomor, amit nem lattunk a varosokban: az ut mellett tipikusan azok elnek, akiknek mashol mar nem jutott hely. Meg tobb szemet, meg mocskosabb emberek, meg keptelenebb kunyhok, boltok, kifozdek.

Mikozben az ember a szegenyseggel baratkozik, a forgalmi helyzetek vonjak el a figyelmet: egy keskeny uton, ahol ket busz epp elfer egymas mellett, gyalogosok, biciklisek, motorosok, valami keptelen, egyetlen nyitott motorbol es platobol allo szallitojarmuvek, es "rendes" teherautok haladnak mindket iranyban a maguk tempojaban. A leglassabbak legkivul, a gyorsabbak beljebb. A buszunk majd' ugyanannyit megy a szembesavban, mint a sajatunkban. Mindez megfuszerezve a baloldali kozlekedessel, hat eleg felelmetes! :)) A varosban egy kis baleset az egyik orulten kavargo korforgalomban, a buszunk nekikoccan valami masik jarmunek, valami recseg. 2-3 hangosabb mondat, es a busz mar indul is tovabb. A busz mar ugyis serult volt a bal elol, es valoszinuleg senki sem halt meg... :) Betetlap? Rendor? Ugyan... :))

A duda itt azt jelzi: vigyazz, jovok! A szepen feldiszitett, kipingalt teherautok hatuljan ott a felirat: Horn Please! - meg is fogadjak, es dudalnak veszettul... Egy riksas kiokitott, hogy Indiaban konnyu vezetni, csak harom dolog kell hozza: jo duda, jo fek es jo szerencse. Remelem ez kitart vegig! :))

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Fröccsenjen az élet, hejj!!! :)

Tobe

Névtelen írta...

Labi tőcsed felfele a képeket! Tegnap vettem egy Fujifilm S5600-ast. 10 nap és megyünk Dahabra. Hogyhogy pont Egyiptomot hagytátok ki a GTből?

Amondó vagyok, hogy a világon a legjobb befektetés levegőbuborékokat fujni a viz alá. Környezetbarát, stresszmentesít.

Take nothing but pictures, leave nothing but bubbles, kill nothing but time!

Névtelen írta...

Én meg a múlt héten vettem S5600-ast :) táskát vettél hozzá? ha igen mennyiért, milyet és hol?:)

Tobe

Névtelen írta...

szia Tobe.

66eFt-ért vettem 512es xd kártyával az astoriánál a digitcam.hu-ban, ugyanott frankó táska: Lowepro edit 110 3600ft, pont belefér álványostul (hama mini álvány 1490 mediamarkec)

Névtelen írta...

Én is ott vetten, de táska (akciós Lowepro Edit 140-es 4 ezerért) pont elfogyott, azt mondták, majd ha lesz menjek be blokkal együtt és stornozzák a blokkot. Én majd veszek ott aksit meg töltőt is 4800-ért (táskástól, mindenestől 74,800 Ft-ért).:)