"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

április 08, 2007

Kalandozasok Sydneyben es kornyeken I.

Mit is csinaltunk abban a ket hetben, amig Viktornal es Ilanal dekkoltunk? Egy csomo szep helyen jartunk! (Mint mindig, a kepekre kattintva most is a tortenethez tartozo keptarhoz ugrotok.)

Ilaek eloszor elvittek minket Ausztralia leghiresebb strandjara, a Bondi Beach-re (e: bonda’j bi’cs). Jopofa volt latni, ahogy a szorfosok a hullamokkal kuzdottek, mikozben mi a parton a korabban megvett retesunket majszoltuk. Engem leginkabb a parti setanyon talalhato termeszetes homokko szobrok nyugoztek le.

Monccsal tobbszor elugrottunk setalni a City-ben es megnezni a Botanikus kertet Sydney-ben. Kiskoromban is az allathatarozo volt a kedvenc konyvem, igy nem csoda, hogy itt is a hatalmas gyumolcsevo deneverek es a a szelid, kajakunyeralo madarak kotottek le, nem pedig a bokrok es a fak. Este Ila csatlakozott hozzank egy kis borozgatasra.

Egy szep esos hetvegi napon hazigazdaink elvittek minket Palm Beach-re. Amikor nem esett az eso, jo volt! ;)) Felavattam lagalabb az uj esokabatomat! Az elozorol a bali motorozasos sz*rra azasok soran derult ki, hogy mar sokkal inkabb lelegzo, mint vizallo, megerett a cserere.

Amig mi a varosban koricaltunk, addig Vikek elvittek Safiekat a Royal Nemzeti Parkba. A regi kabatom Ilan sem lett vizallo. :) Macskarol es Viktorrol erdemes megnezni a rajtakapott szerelmesek cimu kepeket! Szepek, na! ;)

Husvet vasarnap, amig a tobbiek ellatogattak a Sydney Koala Parkba, addig mi a Blue Mountains (Kek hegyseg) fele vettuk az iranyt. Szerencsetlensegunkre a Kek Hegyseg egyike a Sydney kornyeki legnepszerubb kirandulohelyeknek, igy tortenhetett, hogy mielott elertunk volna a celunkhoz, egy 3 km-es kocsisor visszafordulasra kesztetett. A kek hegyek kornyeken a Georges River Nemzeti Parkot talaltuk megkozelitheto tavolsagra, ahol egy nagy folyotorkolat es ennek kornyeke alkotjak a vedett teruletet. Az egesz inkabb egy nagyon szep park volt, mint egy altalam elkepzelt nemzeti park, de nagyon szep volt - a rozsaszin torzsu fak es a gyonyoru sziklak teljesen elvarazsoltak minket.

Nincsenek megjegyzések: