"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

április 08, 2007

Sydney

Amikor 2 hete megerkeztunk Sydney-be es negyen bekoltoztunk Ila es Vik nappalijaba, mi sem gondoltuk volna, hogy ilyen sokaig fogunk visszaelni a vendegszeretetukkel. Hihetetlen turelemmel turtek, hogy gyakorlatilag nem lehetett kozlekedni a lakasban, hasznalni a nappalit; pillanatok alatt elfogyott a wc papir, a cukor, tej stb.

menekultszallasmenekultszallas

Igy alakult. Nehezebb volt kocsit venni, mint gondoltuk, osszeszedni, bevasarolni a turacuccokat, Hepatitis ismetlo oltast beadatni - es kozben meg meg kellett nezni a varost es a kornyeket is. Es jott a husvet is, amikor nem volt tanacsos elindulni, mert minden ausztral kirohan ilyenkor a varosbol, dugot okozva az autopalyakon, elfoglaljak az osszest szallast, campinget. Ilyenkor az arak varazsutesre minimum a duplajukra nonek mindenutt, ha lehet egyaltalan helyet talalni.

-------------
Az autonk mar a masodik napja volt meg, amikor egyre nyilvanvalobba valt, hogy bizony uj aksi kell bele: a parkolasokat, rukvercbe kapcsolasokat nagyon nem birta, ilyenkor mindig leallt, es egyre nehezebben indult el ujra. Az egyik este a haz elott a robbantunk le, keresztben allva eltorlaszoltuk az utca teljes forgalmat. Viktor lerohant segiteni, de o sem gondolt bele, hogy Monccsal nem hogy a parkolohelyre nem fogjak betolni az emelkedon a masfel tonnas jarganyt, hanem megtartani sem tudjak majd egy-ket masodpernel tovabb! Szerencsere a tologatas alatt az aksi osszeszedte magat annyira, hogy megint sikerult beinditani.

Masnap este csak az ut jobb oldalan volt parkolo, gyorsan beallitottam oda a kocsit. Kicsit kint volt, de legalabb ruki es tologatas nelkul leparkoltunk! Masnap mar nem volt akkora az oromunk, amikor egy kis cetli fogadott, hogy a menetirannyal szemben parkolunk, ami tilos, es megbuntetnek 128 dollarra! Ha nem esett jol, az aksi ara ugyanennyi volt, amikor megvettuk aznap. Udv a szabalyokkal teli Ausztraliaban! :(
-------------

Nem tetlenkedtunk azert, a sok vasarolgatas es henyeles kozott azert eleg sok nemzeti parkot is bejartunk a kornyeken, ha normalis internet kozelebe erunk fel is toltjuk oket! Ma viszont ugy nez ki, hogy semmi sem allhat a csaladi feszekbol valo kirepulesunk utjaba, hat utra fel! ;)))

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Ja, elhagytam a SIM kartyamat, a kovetkezo 2 honapban az alabbi szamon tudtok elerni: +61437hatnegy7880