"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

március 31, 2007

Del-Kelet Azsia vegyes


  • A telefonomnak elromlott a joystick-ja lefele egyaltalan nem tudtam lepkedni a menukben, jobbra is csak nehezen. Aztan Thaifoldon a Khao Sok nemzeti parkban a vizes barlangtura legvegen beleejtettem a telcsit a vizbe. Egy napnyi szaritgatas utan, amikor mar be mertem kapcsolni, meglepve tapasztaltam, hogy jol mukodik a joystick! A telefonom kimoshato!

  • Az egesz regioban nem lehet sajtot kapni. Ha van veletlenul, akkor az a francia La Vache Qui Rit, egy egyszeru omlesztett sajt, a macisajtunk jobb nala. Egy-egy turistasabb helyen vagy nagyobb varosban fordulhat elo veletlenul masfajta sajt is, amit peldaul Moncs kapott szulinapjara Siem Reapban.


      • Myanmarban, Laoszban, Vietnamban es Kamboban nem lehet friss tejet kapni. Helyette a suritett tejet teszik mindenbe es mindenre.

      • Indiaban egyaltalan nincs valasztek, minden boltban ugyanazt lehet kapni. A boltok akkorak, mint egy fel garazs (vagy kisebbek), vegyesboltok, dugig vannak, de csak a mindennapi elethez szukseges dolgokkal. Van peldaul mosoporbol 10 grammos, ket rupias (10 Ft-s) kiszereles, ebbol ket fajta. Samponbol van ket-harom fajta, de szunyogriaszto peldaul egyfele van, az Odomos. Moncs tobb mint harom hetig kajtatott 2in1 sampont, vegul Goan talatunk egy olyan boltban, ami mind meretben, mind valasztekban megkozelitette egy kisebb CBA es egy haztartasi bolt valasztekat. Amuldozva jarkaltunk, nezelodtunk a sorok kozott, amig otthon csak atrohanunk minden ilyen uzleten, gyorsan bedobalva a kosarba ami kell.

      • Az indonez szunyogokat nem lehet megolni. Az eddig jol bevalt szerek, mint az elektromos parogtatoba valo, otthonrol hozott lapkak, vagy a Malajziaban vett, de mar Indiaban bevalt kis folyadektartaly (a Good Knight ;)) is hatastalannak bizonyultak. Sot, a kambodzsai Raid fustolospiralunkat is szeretik, ami eddig kb. 5 perc alatt olt meg minden szunyogot a szobaban, es tiz perc utan mar minket kezdett fojtogatni.

      • Errefele normalis meretuek a sorosuvegek, 6,5 decisek. A kisebb szomjuaknak van 3,3 decis vagy dozos kiszereles is.

      • A kaja mindenutt nagyon olcso. Kb. 1 dollarert lehet enni egy tanyernyi husos vagy halas etelt, a vega kaja mindig joval olcsobb. Egy uveg sor 1,5-2 USD, egy oranyi internet kb. 1 USD. Ha netkozelbe jutok, akkor altalaban egy-egy alkalommal egy egesz napi etkezes arat ellevelezem... :)

      1 megjegyzés:

      Névtelen írta...

      napok óta csak a katarina hurrikán izére lehet kattintani a fenti hirdetésnél, ez valami büntetés?