"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

március 18, 2007

Félidő felé

Ha otthon elmegyünk egy egynapos túrára, akkor délidőben jól esik egy hosszú pihenő, mondjuk, egy hatalmas tölgyfa árnyékában. Ilyenkor elintézzük az ebédet, aztán alaposan körbenézünk a bokrok aljában, gombát kutatva vagy rovarnézőbe. Ez, ezen a ‘túrán’ is így van, csak másképp. Mondhatnám akár az ázsiai mondást, tovább koptatva: same, same but different.
Március 12.-én ünnepeltük koccintással, hogy 5. hónapja vagyunk úton. Ha mondjuk a Börzsöny túrát 9 óra környékén kezded Kisinócon és délután 5 óráig szeretnél menni, akkor ez az 5. hónap kb. megfelel a 12 órás ebédszünetnek a Nagyhideghegyen. Ez a pihi - a 13 hónapos földkerülés alatt -Indonéziára esett. Bár már Malajziába (na jó, Thaiföldön is) visszavettünk a tempóból - én sokszor le is maradtam - de a fejem és, a Yogjába vezető vonatúton, a testem is komolyan csak most parancsolt megállást. Erre - Zsu szerint - nagyban rájátszott Szumátrán és Jakartában végzett reggelekig tartó munkavégzésem is. Sajnos egy egyhónapos megállásról szó sem lehet, de egy könnyed tempójú országjárás belefér. Ebben az időszakban messziről elkerülöm az LP-t és szemet húnyok afelett, hogy drágább árat fizetek lustaságom miatt a szállásokon, buszjegyekért, belépőkért.
Nagyon jó, hogy Kocsó itt van. Valójában amióta velünk van, a programokat Ő szervezi, mindennapos ügyeinket nagyban Ő intézi. Ez most, talán a többiek nevében is mondhatom, nagyon jókor jött. Már megérkezésekkor kiderült, neki szüksége van ránk, nekünk szükségünk van rá. A két országból már felkészülten szállt le a repülőről, megkaptuk tömören a kielégítő választ arra a kérdésünkre, hogy mi újság van otthon és vendégként bátran publikál a blogra szinesítve ezzel azt.
Nekünk most már csak egyre kell figyelni, el ne aludjunk közben a tölgyfa árnyékában. S ha el is szunnyadunk kis időre, frissen keljünk s újult erővel vágjunk neki a hosszabb, második szakasznak.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hali!

Kicsit nem volt időm olvasgatni, most meg jól le vagyok maradva..Macska, hol tettél szert err a szuper trendi szemüvegre?:)
Így az út feléhez érve hogy állsz az angoltanulással?:)

Tobe

Névtelen írta...

Hahó félidősök,

Niki új munkahelyet talált, tehát itt az ideje a pihenésnek. És ha már utazunk, akkor természetesen Dahabra, immáron negyedszer. Lassan olyan mintha iskolába vagy melóba mennénk oda, csukottszemmel is megy. reptér-kisbusz-tenger
Pénteken indulunk! Majd félidőben jelentkezünk

Unknown írta...

Bulirobot said...

Már inkább várjátok a végét, vagy örültök, hogy a fele még hátra van, vagy sajnáljátok, hogy a fele már elment?

március 23, 2007 12:42 DU

Unknown írta...

Termeszetesen a legutolso! :)) Faradtak vagyunk sokszor, ez teny, de annyi mindent kapunk a kenyelmetlensegekert cserebe, hogy nem kerdes, barmeddig elutazgatnank, ha lehetne!
:)))

Névtelen írta...

Hi Tobe!

A 2322 forintos szemuvegemet, amit dragallok, a muegyetem egy eldugott szegleteben vasaroltam.
Az angolom pedig better and better.
De inkabb kerdezz balirol, tobbet tudnek meselni...
:)
M