"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

november 26, 2006

Az indiaiak tiz pontja

1. Duda nelkul lathatatlan vagy. Minel hangosabb a dudad, annal jobban latszol az uton.
2. A levesen kivul mindent egyetlen kezzel, a jobb kezzel kell enni. A bal kezeddel a fenekedet torlod, azt nem hasznalhatod az asztalnal.
3. Mindig legyen a kozeledben egy bekapcsolt ventillator, meg a legnagyobb hidegben is! Vagy inkabb ketto, mert ugy meg jobb!
4. Ha valakivel egyszer talakoztal az eletben, az mar a baratod. Rogton keszits fenykepet is az esemenyrol, hogy megmutathasd a tobbi baratodnak!
5. A Honda onmagaban snassz nev, legyen inkabb Hero-Honda! A Hero (Ho"s) amugy is szep "nev", jo lesz meg cementnek, alsogatyanak is.
6. Enekesno csak akkor lehetsz, ha a hangod legalabb 2 oktavval az europai ember tureskuszobe felett van!
7. Az ananaszt chiliporral kell megszorni. Egyaltalan, a chili mindenhez jo! (Macska kiegeszitese: mindig legyen nalad egy kis chili, es mindenbe tegyel egy kis maszalafuszert!)
8. A tisztasaggal ne torodj, dobd le a szemetet, a tehenek (disznok, kutyak) mindent eltakaritanak. Vonaton, buszon a szemetet az ablakon dobd ki.
9. Egy jo harakolas es kopes az utcan - vagy a buszon, vonaton ki az ablakon - tisztitja a testet es a lelket.
10. Ha nem kiabalsz, nem figyelnek rad. MEGERTETTED?

061027_150830
Pihenes egy parkban tapintatos gyerekekkel

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

kis kiegészítés a munka világának indiai szabályaihoz:

1. Hazudj, az igazság a szent emberek dolga, tehát lásd sor eleje.
2. Használj olyan rövidítéseket amiket csak egy indiai érthet meg, és teljes inkompetenciádat leplezd barátkozó mondatokkal "how r u my friend, eta? rca?", és persze lásd 1.

Névtelen írta...

Sziasztok!

Hajra Laosz, hajra Vietnam!
En most akartam volna neminemu kultura utalvanyt elpasszolni a Van Gogh kiallitason, hiba volt... a parkolobol kijutni is fel ora volt csupan, es a sor miatt nem is jutottam be. Naggyon hideg van! Esett egy kis ho is tegnap. :)
Az idiaiak tiz pontja nagyon helytallo. En azert meg kiegeszitenem parral:) MOndjuk, hogy a kulfoldieket muszaj minimum egyszer megerinteni. Ezen kivul a gekkok es a hotelszobak jol megfernek egymas mellett, vagyis a gekkok a hotel plafonjan. Erre kizarolag azert van szukseg, hogy a gyanutlan utazo halalra remuljon a rohangalo hullok lattan. A harmadik, hogy setalj nyugodtan az autopalyan, az vegulis nem az autoknak van fenntatva, az autopalya mindenkie.... meg az elefantoke is!! akik raadasul neha menetirannyal szemben haladnak.
Nem tudom, mar melyikotok irta, de volt szo az autogramm osztogatasrol is:) hat azt tolem is kertek anno:)

Ja es ami az evesi es wc/zesi szokasokrol eszembe jutott: az indiai etel ketszer csip, ugye?:)
majd az ut vegere megcsinaljatok a dzsiti tiz pontjat is?:)
pussz, Nora