"Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, házak, célok, életkorok és változások között haladsz... Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben."
(Márai Sándor)



visited 15 states (6.66%)
Create your own visited map of The World or try another Douwe Osinga project

november 06, 2006

Csak egy maradhat - 1. resz

A STARTNAL

A bombayi startvonalnal allunk egymas mellett. Hajunk tisztara mosott, ruhank hofeher, arcunkon letorolhetetlen mosoly. Felszerelesunk a hatunkon kulonbozo nehezsegu.

Labieban egy atomora pontossagu, programozhato, miniaturizalt, taviranyitasos, vizallo, 43 kg 57 dkg-os tulelo felszereles, mely narancssarga szinu, hogy a hoban mar messzirol lathato legyen.

Moncs csomagjaban osszesen 94 darab nagyobb, mintegy tiz literes nylonzacsko, felcimkezve. Benne 1-1 lejart szavatossagu uvegcse, melyben kulonbozo szinu folyadekok lotykolodnek. Ezen kivul 148 darab, kisebb, kb. negy literes szatyorka kicsire hajtogatva tolti ki a maradek urt. Ezek mindegyike alaposan fertotlenitve van kivul-belul. Vakumos gyorszaron keresztul, nagy tisztasagu, laboratoriumi helyisegben toltette fel oket vattaval, fulpiszkaval, belsoszerv atmoso eszkozokkel, gumikesztyukkel.

Zsunak uj a hatizsakja. Gombnyomasra dontheto a zsak merevitese, attol fuggoen, melyik, meg jol mukodo hatizmara szeretne athelyezni a suly nagy reszet. Mindket oldalan egy-egy karocska talalhato. Az egyik kar megemelesevel egy muanyagbol keszult zarat old egy karos szerkeszeten kereszttul, ekkor a zsak 100 mm-rel eltavolodik a hatatol, igy konnyen hozzaferhetove valik az. Egy esetleges izomgorcs eseten maris masszirozhato, akar eroltetett menetben is. A masik kar egy racsnis, lancos hajtokerek-part mukodtet, melynek segitsegevel minden tovabbi nelkul konnyeden a foldre kerul a zsak. A hasan egy kisebb hatizsakot hord, amivel a balanszot tudja ugyesen allitani.

Az o zsakjaban 32,4 kg-os a elsosegely-doboz talalhato. Ezt o mar joval az indulas elott beszerezte amerikabol, jol mukodo kinti kapcsolatai reven. Utoljara ilyet Terez anya allittatott ossze maganak, mikor Etiopiaba keszult egy kisebb falu segitsegere. Emellettt van meg nala egy darab A4 formatumu 2243 oldalas enciklopedia, melynek cime: Hogyan tartsuk eletben parunkat egy foldkoruli ut alatt. A savallo lanc aminek vege kilog a zsak elejen szinten gombnyomasra mukodtetheto. Ez egy ontott lancszemekbol allo lasszo fele, vegen egy hoerzekelo hurokkal. Ezt meg nem tudjuk mire fogja hasznalni.

Macskanal van egy megkopott oldaltarisznya egy fogkefevel es ket hajgumival.

A startvonal ket szelen, inditopisztollyal a kezukben, a miniszterium, a telekom es a muegyetem egy-egy kihelyezett megbizottja all. Vegre a BME is engedelyt ad, igy megindulhat a 13 honapos fold koruli ut.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem még annyi sincsen, ha vennék egy BKV bérletet, akkor indulnék üres kézzel